Sprievodca svetom cestovania - otvor myseľ, spoznaj svet

Chcete si oddýchnuť, ale nechcete minúť veľa dní dovolenky?

628 0

Rozmýšľate nad tým, že si ešte do konca leta spravíte trochu voľno a niekde si dobre oddýchnete? Ak pre vás ideálny oddych viac ako more znamená kvalitný wellness, máme pre vás dobrú správu. Na rozdiel od mora, wellness si môžete dopriať aj na Slovensku.

Skvelá regenerácia aj za krátky čas

A to aj v destináciách, ktoré nie sú prehnane preplnené turistami. Napríklad relaxačné wellness pobyty v Piešťanoch vám poskytnú minimálne rovnako kvalitné procedúry a služby ako pobyt v turisticky vyhľadávanejších lokalitách. A nebudete sa na každom kroku predierať davom turistov.

Zregenerovať v Piešťanoch môžete dokonca aj počas predĺženého víkendu. Aj pri pobyte na dve noci totižto kľudne stihnete minimálne tri procedúry. Ideálnou trojicou procedúr pri takomto pobyte môže byť klasická masáž, parafango zábal a oxygenoterapia.

Tri rôzne procedúry, množstvo pozitívnych účinkov

V čom tieto jednotlivé procedúry spočívajú? Klasickú masáž zrejme nemusíme predstavovať. Patrí totižto medzi najstaršie formy liečby. Masér s pomocou použitia masážnych olejov vykonáva na tele klienta sústavu masážnych hmatov. Vďaka masáži sa vám prekrví koža a svalstvo, taktiež pozitívne ovplyvňuje metabolizmus a vnútorné orgány a aj vašu psychiku, keďže pôsobí upokojujúco.

Ďalšie dve spomínané procedúry už majú názvy, ktoré niektorým ľuďom nič nehovoria. Parafango zábal je procedúra, pri ktorej sa na maximálne dve lokality na tele klienta prikladajú 1 cm hrubé pláty zo zmesi bahenného peloidu a parafínu o teplote 45 stupňov. Takýto zábal pôsobí nielen povrchovo, ale aj hĺbkovo a zlepšuje prekrvenie tkaniva, metabolizmus, odstraňuje svalové napätie a bolesť. Keď sa po takomto zábale vrátite do luxusného hotela v Piešťanoch na svoju izbu, budete pociťovať hlboké prehriate a úľavu.

A v neposlednom rade máme oxygenoterapiu. Ako už názov napovedá, pôjde o oxygenium, teda kyslík. Konkrétne ide o vdychovanie viac ako 90% zvlhčeného kyslíka. Eliminujete tak nedostatok kyslíka v organizme, regenerujete mozgové bunky, spomalíte proces starnutia a samozrejme, zlepšíte si aj dýchanie. Okrem toho oxygenoterapia čistí krv a posilňuje srdce.

Zdroj obrázka:

Autor: Olga Smolyak / Shutterstock.com